On the road again

wachtend op de container bij de haven
Het is dan eindelijk zover. De Pathfinder en de drie motors zijn geland. Vrijdag hebben we de container in de haven van Mombasa geopend en gelukkig kwam alles eruit zoals het er in ging. Daarom kunnen we na een afwezigheid van bijna 2 maanden morgen weer met auto en motors onze weg richting Kaapstad vervolgen.

 

Helaas is vertraging in Afrika niet heel erg zeldzaam. In de planning moet je altijd rekening houden met het onvoorziene. Hier gaan de zaken vaak niet zo als gepland. Zo is het dus ook met het verschepen van onze spullen van Kameroen naar Kenia gegaan. Initieel zou het verschepen een maand gaan duren, maar door een defecte boot en vertraging bij het laden en lossen heeft de oversteek nu bijna twee maanden gekost. open sesamee

Gelukkig hebben we de wachttijd goed kunnen gebruiken om projecten te bezoeken en te verslaan. Het wachten op de spullen hebben we vooral in Diani Beach gedaan. Deze toeristenbestemming ligt vlakbij Mombasa en is lang niet een slechte plek om je tijd door te brengen. Dankzij Alberta la Scala, die haar vakantiehuis voor weinig beschikbaar heeft gesteld, hadden we een goede uitvalsbasis voor de vele uitstapjes naar de haven van Mombasa. Mamma Alberta, een charmante Italiaanse dame met een verleden in de show biss, heeft met haar riante steun de tijd hier in Diani zeker veraangenaamd. Op www.superkenya.com is haar huis te zien.

huis in mombasa

 

Alhoewel de kust van Kenia een paradijselijk oord is met alle gemakken van dien is de zin om “on the road” te zijn nog nooit zo groot geweest. Na een aanzienlijke tijd omringd te zijn door zee en zand roept het asfalt. De laatste weken zijn aangebroken waarin we nog zo’n 5500 km hebben te gaan. Door het ontstane tijdgebrek hebben we ervoor gekozen om de snelste route richting Kaapstad te nemen. Via Tanzania, Zambia en Botswana gaan we naar Zuid-Afrika. We zullen hierdoor niet meer in Mozambique en Malawi komen.

Bogdan en Alberta

8 gedachten over “On the road again”

  1. Hi motormuizen,
    Hier gaat het ook kriebelen… WEER TIJD VOOR AKTIE!!!
    Hup, motorpak en laarzen aan, we gaan de reis voortzetten!!
    Kijken uit naar nieuwe belevenissen….dus HIT THE ROAD BOYS!!!!!!
    groet van Carla

  2. Fijn dat die jullie weer met de motor op pad kunnen! Bo en de anderen, succes met de laatste loodjes (5500km?…)
    Groeten, Florian

  3. Het is inmiddels enkele maanden geleden dat ik naar jullie site heb gekeken en tot mijn verbazing zie ik dat jullie moeite gehad hebben om door Cameroun te rijden vanwege de slechte staat van de lokale wegen.
    Ik weet niet of je nog herinnert dat ik jullie vertelde van mijn vriend die jaren daarvoor eenzelfde rit gemaakt had met dezelfde omstandigheden en er soms dagen bij had dat hij met de Landroover maar enkele kilometers vooruitkwam en die had dan nogwel een LIER bij zich. Ikzelf woonde toen in Nsukka Nigeria voor een periode van 4½ jaar. Ik heb jullie aangeraden een lier op de Pathfinder te monteren zodat je jezelf uit de modder kunt trekken. Ik vertelde dit op de receptie met de Ned. Ambassadeur in Gambia (zie foto). Inmiddels zijn jullie na een geweldige ervaring rijker te zijn geworden in Oost Afrika aangekomen.
    Gaan jullie nog naar Burundi??
    In Bujumbura heb ik 2½ jaar gewoond en gewerkt voor het Min. de Telecommunication.
    Het is een erg mooi land met mild klimaat en de voordelen van het Tanganyka meer.
    Verder wens ik jullie een goede reis toe met minder verplaatsings problemen.
    Groeten Ad.

  4. Boys,

    Goed dat jullie weer ‘ on the move’ zijn.
    Succes met de laatste etappe.

    Vinnie

  5. Dear Boys,really great but not in a language that i Know please make the banner under the site otherwise i cannot even change the language,I miss you so much all of you,really I hope to meet you again,it was fantastic spend sometimes with hard workers but so nice and elegant and handsome boy,do come back kisses to all of you alberta

  6. GEFELICITEERD allemaal met jullie mooie resultaat.

    De eerste keer toen jullie in onze All-en Offroad winkel kwamen voor advies nam ik jullie eerst niet 100 % serieus maar in het vervolg gesprek en de fanatieke goede vragen gaf aan dat jullie zeer serieus waren en ik gaf aan dat zo,n avontuur het mooiste in je leven kan zijn.
    Zelf heb ik 19 afrikaanse rally,s gereden en ik weet hoe mooi het is en hoe moeilijk het is om de mooie en soms onbegrijpelijke dingen die je meemaakt te vertellen aan je medemens hier.
    Een deel van mijn leven heb ik in afrika liggen en zelfs mijn vrouw komt uit Dakar.
    Fantastisch wat jullie gepresteerd hebben en dit (kleine) deel van jullie leven kan niemand meer afpakken en zul je de rest van je leven met trots bij je mogen dragen !!!!!!!!!!!!!!!

    “The desert fox ” Arjan Brouwer

Geef een reactie