Dankwoord…maar AfricAlive gaat verder!!

Afgelopen dinsdagavond hebben we weer voet gezet op Nederlandse bodem en het is geweldig om weer terug te zijn! Wij hebben er nu al bijna weer een week opzitten in Nederland en wij kunnen zeggen dat we het erg naar ons zin hebben. Het is fijn om weer terug te zijn in ons kikkerlandje. Het is wel erg koud vergeleken met Afrika, maar het is erg leuk om weer vrienden, familie en kennissen te mogen begroeten en onze verhalen over de expeditie kwijt te kunnen. Het bruine broodje met Hollandse kaas, de haring, de markt op zaterdag, de Nederlandse nuchterheid en de mooie polder die langsscheert, zijn heerlijke dingen om weer van te genieten na 5 maanden Afrika.

img_1536.jpg

Wij zijn weer bijgekomen van onze expeditie en hebben enorm veel zin om de laatste fase van ons project te volbrengen. We hebben in de tussentijd niet stilgezeten. Morgen zullen we op het 8e Nationaal Sustainability Congres (http://www.sustainability-congres.nl/) staan in het WTC in Rotterdam waar wij mensen gaan proberen te enthousiasmeren voor duurzaamheid met onze verhalen, foto’s en filmpjes. Ook hebben wij enkele afspraken met de media en zullen bijvoorbeeld volgende week op radio 1 te horen zijn bij BNN en zullen we te gast zijn bij de NCRV voor ‘mambopoint’ waar we ons verhaal mogen doen.

Daarnaast organiseren wij op donderdag 29 november een borrel in het Sportcafé op de TU Delft als dank aan onze sponsoren en alle mensen die ons zo enthousiast hebben geholpen en ons trouw gevolgd hebben tijdens onze expeditie in Afrika. Voordat dit allemaal gaat gebeuren, willen wij dit moment aangrijpen om iedereen te bedanken die onze expeditie mogelijk heeft gemaakt. Wij kijken vol genoegen en trots terug op dit project en zijn vereerd dat dankzij de hulp van de volgende partijen een jongensdroom werkelijkheid is geworden!

In eerste plaats willen wij E.ON erg bedanken voor de commitment die zij hebben laten zien door ons project te steunen, ons het vertrouwen te geven dit te mogen doen en het voortouw te nemen als Hoofdsponsor.
Daarnaast zijn wij Yamaha en Nissan erg dankbaar voor het beschikbaar stellen van het materieel dat ons zo trouw en veilig 22000 kilometer door het Afrikaanse landschap vervoerd heeft. Zonder de kwaliteit van de XT 660R Dakar motoren en de Pathfinder hadden we niet zo een prestatie kunnen neerzetten en wij zijn blij dat deze twee partijen vanaf het begin af aan erg enthousiast waren. Heel erg bedankt hiervoor.
Natuurlijk willen wij ook de TU Delft erg bedanken dat zij als eerste achter ons idee stonden en ons altijd op een zeer goede en professionele manier hebben begeleid vanaf de tekentafel tot aan de finish en nog verder in de afronding. Wij zijn er erg trots op dat wij met AfricAlive konden bijdragen aan het 33e Lustrum van de TU Delft. Ook zonder de hulp van Yacht, Hogeschool InHolland en de gemeente Delft was het niet gelukt. Hun advies in het bezoek aan projecten en het vertrouwen in ons waarderen wij erg.

middensponsorszw.jpg

Wij willen ook graag Pilgrims Consult, Fjall Raven, Travel Clinic, De C02mpensatiepolis van Branche benefits, Econcern, Visumdienst.nl, Fraxin, Mango Capital, TravelSafe, Michelin, Fylgjur, Motortrails, Nolan, Mafa, Macet en 2Xplore-it hartelijk danken voor alles wat zij voor ons gedaan hebben en voor alle spullen, advies en verzorging die wij gekregen hebben om een zeer comfortabele reis te mogen maken.

Zeer veel dank ook aan de leden van de Launch commissie voor de fantastische openingsstunt die nu al meer dan 5 maanden geleden plaats vond. En dank aan de Mission Control Commissie voor de continue bijstand gedurende de vijf maanden dat wij weg waren, jullie steun was van grote waarde.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar onze ouders, broers, zussen en partners. Bedankt voor het vertrouwen, de steun, de gastvrijheid, de liefde en de adviezen. Dank jullie dat jullie er voor ons waren door dik en dun, door de regen en de modder, door de hitte en de droogte, door de jungle en de savanne, jullie zijn van onschatbare waarde.

En natuurlijk danken wij alle mensen die hier niet genoemd worden die hun toewijding aan ons project hebben laten zien met hun geweldig hulp. Erg bedankt voor alles.

Wij zullen de komende periode niet stil zitten. Onze spullen komen binnenkort weer aan in Nederland. Met ons materieel zullen wij een tour gaan maken en zullen wij lezingen geven op verschillende locaties in Nederland. Ook zullen wij te horen of te zien zijn in verschillende media om over onze bevindingen in Afrika te vertellen. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Aankomst op Schiphol

Met pijn in ons hart nemen we afscheid van Afrika en zullen we dinsdag avond iets voor 10en op Schiphol landen. Omdat er natuurlijk een uitzinnige menigte daar klaar staat voor ons onthaal, kan ook jij niet ontbreken. Daarom hierbij onze vluchtgegevens:

BA444 vanuit LONDON om 21.55 op Schiphol.

In de tuin bij de Consul

Afgelopen zaterdag hebben wij bij de Consul Generaal een receptie ter ere van onze aankomst mogen organiseren in de tuin bij zijn woning. Via de ambassade waren alle in Kaapstad verblijvende Nederlandse studenten en jonge ondernemers uitgenodigd. Het was een erg leuke avond, waar we met behulp van videopresentaties op onze laptops hebben verteld over onze reis, de projecten en al onze belevenissen.

Fotootje

Omdat het nogal gezellig was zijn we daarna onze aankomst verder gaan vieren in de binnenstad van Kaapstad. En omdat al onze spullen al op de boot staan, waren we net als veel afrikanen niet in het bezit van afdoende transportvoertuigen. Maar ook dit viel op z’n afrikaans op te lossen, en ook wij pasten met z’n 10-en in een Volkswagen Golf type I.

Hardstikke gezellig