Zon, Strand en zee.

Panorama

Met 5500 km op de teller bevinden we ons na 11 dagen in de Westelijke Sahara: Een gebied vele male groter dan Nederland met maar een handje vol inwoners. Dit droge stuk land valt nu nog onder Marokkaans bewind maar zal in de nabije toekomst misschien onafhankelijk worden. Behalve de vele politie posten en woestenij is er niet erg veel.

Motors en zand

De afgelopen drie dagen brachten ons tempraturen van boven de 40 graden en met veel rotsen en nog meer zand is het bij tijd en wijlen erg mooi maar vaak ook zeer saai. De auto heeft zijn eerste lekke band mogen verwelkomen en de motoren hebben noodgedwongen hun buikjes moeten vullen met loodhoudende benzine, maar verder gaat het reizen eigenlijk allemaal goed. Benzine stations worden steeds schaarser en gezien de slechts 15 liter inhoud van de motortanks zijn we genoodzaakt benzine mee te zeulen in jerrycans.

Dakhla peninsula

Vandaag is het doel om de grens van Mauritanië over te komen. Het is een van de armste landen ter wereld en bestaat vrij wel alleen uit woestijn. Daarom hopen we zo snel mogelijk naar Senegal door te stomen.

tanken