Zon, Strand en zee.

Panorama

Met 5500 km op de teller bevinden we ons na 11 dagen in de Westelijke Sahara: Een gebied vele male groter dan Nederland met maar een handje vol inwoners. Dit droge stuk land valt nu nog onder Marokkaans bewind maar zal in de nabije toekomst misschien onafhankelijk worden. Behalve de vele politie posten en woestenij is er niet erg veel.

Motors en zand

De afgelopen drie dagen brachten ons tempraturen van boven de 40 graden en met veel rotsen en nog meer zand is het bij tijd en wijlen erg mooi maar vaak ook zeer saai. De auto heeft zijn eerste lekke band mogen verwelkomen en de motoren hebben noodgedwongen hun buikjes moeten vullen met loodhoudende benzine, maar verder gaat het reizen eigenlijk allemaal goed. Benzine stations worden steeds schaarser en gezien de slechts 15 liter inhoud van de motortanks zijn we genoodzaakt benzine mee te zeulen in jerrycans.

Dakhla peninsula

Vandaag is het doel om de grens van Mauritanië over te komen. Het is een van de armste landen ter wereld en bestaat vrij wel alleen uit woestijn. Daarom hopen we zo snel mogelijk naar Senegal door te stomen.

tanken

5 gedachten over “Zon, Strand en zee.”

  1. Beste stoere mannen,

    Met veel interesse volg ik jullie blogs en geniet ik van jullie mooie foto’s (moet Doenan geen zonnebrand creme op zijn kop hebben?)

    Alles is rustig hier in Delft en omstreken met af en toe een beetje regen, maar we zitten lekker binnen met de nieuwe Leonardo Times met jullie artikel en een kopje thee.

    Heel veel success de komende dagen!

    Tot mails,

    Irene (Huertas)

  2. Ziet er heel goed uit jongens! Ben behoorlijk jaloers! Ben heel benieuwd naar de volgende fimpjes om een wat beter idee te krijgen van hoe jullie reizen en overnachten.. Succes!

    groet Vincent

  3. Doenan & Bogdan:
    I’m sorry I didn’t get to see you guys before you left. The pictures already look awesome: am following your blog and hoping for more!
    love from sunny France (but surely far less sunny than where you’re at now!)
    auri

  4. Marocco in Afrika ? En Atlas van de griekse mythologie ? Je leert elke dag weer Hans !

  5. Helaas had ik een retevol programma tijdens het TU Lustrum… heb zes keer opgetreden en helaas dus niet persoonlijk gedag kunnen zeggen.

    Geweldig dat jullie dit initiatief op poten hebben gezet en ik wens jullie een prachtige tijd toe! Zal zeker zwaar en leerzaam zijn maar ook onvergetelijk mooi. Ik kijk uit naar de volgende foto’s en filmpjes!

    Succes!

    Bob.

Geef een reactie