Oost, West, Thuis dood

Is de zin die ons het meest is bijgebleven van de presentatie van Dokter Overbosch. Dokter O, zoals hij in de wandelgangen van de TravelClinic genoemd wordt legt ons de gevaren van Malaria uit. Het is het verhaal van AJ die na een weekje in de tropen terug komt met een griepje. Vanaf het moment dat hij het ziekenhuis binnenkomt tot zijn overlijden passeren er 30 minuten, zijn ziekte symptomen zijn dan nauwelijks een week eerder begonnen.

Het verhaal van AJ onderstreept het belang van een goede medische voorbereiding; dit geldt zowel voor een lange expeditie, maar ook zeker voor een korte vakantie naar de tropen. De afgelopen weken zijn we meerdere malen bij de TravelClinic geweest om ons terdege voor te bereiden op onze vijf maanden in Afrika. Vaccinaties voor Hepatitis A+B, Gele koorts, en DTP zijn maar enkele gerechten op ons spuitjesmenu.

Wij zullen drie weken van tevoren beginnen met het innemen van Lariam, een medicijn tegen Lariam, om een beschermende plasmaspiegel op te bouwen en om te kijken of wij gevoelig zijn voor één of meerdere van de zelden voorkomende bijwerkingen. Vandaag hebben we, Hans en Doenan, van Dokter O. himself een introduductie gehad over de gevaren van Malaria. Daaropvolgend kregen we een waar practicum waarbij we geleerd hebben om zelf een malariatest succesvol af te nemen en te interpreteren.

 

 

De TravelClinic heeft ook een volledig medisch onderzoek afgenomen waarvan de resultaten in hun database opgeslagen zullen worden. Hierdoor kan op elk moment door de TravelClinic een medisch advies worden gegeven waar wij ook ter wereld zitten. Op deze manier dekken we het gevaar van medische complicaties op de beste manier af.

Wij danken de TravelClinic voor het verzorgen van alle vaccinaties, en keuringen alsmede voor de medische supplies die zij ons meegeven voor onderweg.

Go!

‘Go’ / ‘No Go’. Op 1 mei zouden wij een beslissing nemen over het al dan niet doorgaan van de AfricAlive expeditie. Bij deze beslissing telde er eigenlijk maar één ding: Hebben we genoeg materiële dan wel financiële middelen om op 8 juni weg te gaan? En hoewel het nog geen 1 mei is, is er al één ding zeker, wij gaan sowieso weg!

Dankzij het vertrouwen van alle betrokken partijen hebben wij de mogelijkheid om 8 juni onze droom te verwezenlijken; een humanitaire missie gekoppeld aan een ongelooflijk avontuur. En aangezien de expeditie nu een ‘Go’ heeft, is dit een mooi moment om ook de blog een ‘Go’ te geven. Vanaf nu kan je dan ook dagelijks lezen wat de vorderingen van het team zijn. En hoewel de meeste voorbereidingen tot nu toe vooral veel praat- en denkwerk waren, zullen er de komende zes weken veel plannen geconcretiseerd worden.

Op 14 mei willen wij namelijk al onze equipment in ons bezit hebben. Dat betekent dat dan onze drie Yamaha XT660R Dakar motoren, onze Nissan Pathfinder en onze kleding in ons bezit moeten zijn. Daarnaast moeten bijvoorbeeld de auto en de motoren bestickerd worden, en de kleding worden voorzien van de nodige sponsoremblemen. Â

Kortom wil je op de hoogte blijven van wat ons bezig houdt, houd dan deze pagina in de gaten. Als ik heb uitgevonden hoe, kun je binnenkort via een RSS Feed ook automatisch op de hoogte gehouden worden, wel zo gemakkelijk.