Het boek en de DVD komen eraan!!

Beste lezers en betrokkenen,

Binnenkort is het precies één jaar geleden dat wij terug zijn gekomen van onze expeditie en de afronding van ons project nadert.

Een jaar lang hebben we met vereende krachten gewerkt aan de realisatie van ons boek en DVD. Het resultaat mag er zijn. Het boek is full colour met meer dan 100 pagina’s aan foto en tekst materiaal. De verhalen nemen u op een soms vrolijke, soms serieuze, maar altijd boeiende toon mee door ons Afrikaanse avontuur. Het boek is gemakkelijk te lezen door zijn opdeling in kleine verhaaltjes, zijn mooie foto’s en professionele lay-out.

De DVD zal u momenten van euforie en van ploeteren laten zien, projecten en avonturen. Bereid u voor op een rollercoaster ride door afrika waarbij u zult moeten lachen maar ook stilstaan bij onderwerpen die ons allemaal aangaan.

Door het fraaie en professionele uiterlijk is de het boek ook als relatiegeschenk te gebruiken. De feestdagen komen er weer aan en met dit boek heeft u een mooi en origineel kado in handen.

De combinatie willen wij u graag aanbieden tegen een zo laag mogelijke prijs. De richtprijs momenteel ligt rond de 15 euro voor het boek. De DVD zal gratis verstrekt worden aan relaties van AfricAlive en bezoekers van de borrel op 20 November.

U kunt het boek nu al bestellen door te mailen naar boek@africalive.nl ovv. het aantal boeken en uw contactgegevens. U zult dan binnenkort bericht krijgen over de betaling en verdere verzending.

Huishoudelijke punten:
– De marge op de boeken is minimaal en dient enkel om de onvoorziene kosten te dekken.
– Winst die uit de boekverkoop gehaald wordt zal ten goede komen aan het Sierra Leone project van de LionHeart Foundation dat wij bezocht hebben.
– Mocht u voor maandag bestellen met een minimum afname van 75 boeken dan krijgt u van ons een gepersonaliseerd schutblad kado. (bel 0648273789)
– Mocht u 500 of meer boeken willen dan zullen wij een herdruk regelen met gepersonaliseerd schutblad. (ook dan graag bellen)
– De geplande uitgave datum van het boek is 13 November 2008

Wij zijn blij en trots dat wij het boek binnenkort kunnen presenteren en zien het als een mooie afsluiting van een uniek project.

Doenan Mager

Het Vervolg

stickers van de auto trekken

AfricAlive is terug en dat nu al weer bijna een maand. We hebben we de afgelopen tijd niet stil gezeten. Na een tour langs sommige van onze sponsoren zoals E-ON en YACHT is de auto weer helemaal de oude gemaakt en daarna samen met de motoren naar hun rechtmatige eigenaren, Nissan en Yamaha, gebracht. Ook zijn we de afgelopen weken in de media geweest. Op onder andere RTV West en RNN7 waren we te zien en vorige week maandag waren te gast bij het radio programma weg met BNN. Daarnaast wijden enkele bladen een artikel aan ons en hadden we een stand op het nationale sustainable congres. Het is dus nog niet afgelopen. Ook zullen de resterende bezochte project zeer binnenkort op de site te zien zijn. AfricAlive laat nog zeker van zich horen.

op bezoek bij YACHT

The Launch

Het is eindelijk zover, we zijn onderweg! De laatste week heeft het hele team overuren gedraaid om alles nog op tijd rond te krijgen voor het vertrek van 8 Juni. De auto en de motoren moesten naar de bestickeraar, we kregen nog een off-roadcursus, verzekeringen moesten afgesloten worden en ontelbare spullen moesten nog worden gekocht. Uiteindelijk kwam alles, zoals het Delftsche studenten betaamt, precies op het laatste moment af.

Het vertrek op 8 Juni, georganiseerd door de Launch-commissie onder leiding van Eric Haardt, was een groot succes. De AfricAlive Expeditie was dé aandachttrekker van de zomerspelen van de TU Delft en honderden mensen hadden zich verzameld voor het podium en de VIP-tent om te genieten van het mooie weer, de Afrikaanse muziek en van het vertrek van AfricAlive. Iedereen was er, de sponsoren, de media, mensen van de gemeente, studenten en medewerkers van de TU Delft en natuurlijk familie en vrienden, allemaal om ons een goede reis te wensen.

Om 17,15u werd uiteindelijk het startschot gegeven door dhr. van Luijk, bestuurvoorzitter van de TU Delft, en daarmee was de Expeditie begonnen. Echter, na vijf minuten stonden we met de drie motoren en de auto alweer stil, in de file (hoe Nederlands). Een goed halfuur daarna brak de hemel open en waren we genoodzaakt te schuilen bij een tankstation in de buurt van Delft. De politie kwam ons vertellen dat het weeralarm was afgegeven en we niet verder konden naar het zuiden. De eerste expeditiedag eindigde dan ook niet verder dan in het pittoreske Nuenen, bij de ouders van Alexander.

Vandaag zitten we in Zuid Frankrijk bij de vader van Doenan waar we op ons gemak nog even de laatste dingen kunnen regelen voordat we morgen echt gaan knallen. De planning vertelt ons namelijk dat we woensdagnacht al in Gibraltar moeten zijn.

 

 

Off Road

Omdat de wegen in vooral West en Centraal Afrika nou niet bepaald op de Nederlandse snelwegen lijken, hebben we zowel voor de motoren als voor de auto een offroad training gevolgd. Uiteraard compleet bepakt en met een auto die net terug kwam van de bestickeraar.

Nissan Offroad

 

We willen hiervoor dan ook Marco van Motor Trails bedanken voor de motorentraining, Erik Noort van Noort Automotive voor de autotraining en Leo van Wouw van Mafa voor de bestickering van zowel de auto als de motoren.

Yamaha Off Road

Alexander tijdens de Off Road training

 

Loodjes…

Dat de laatste loodjes de zwaarste zijn, ondervinden wij momenteel aan den lijve. Alhoewel vrijwel alles volgens verwachting verloopt, is het deze week even supertje druk. Want een lijst maken met wat we nodig hebben is 1, de spullen op de lijst daadwerkelijk in je handen hebben is 2… Het komt er op neer dat door het hele land heen spullen aangeschaft worden en wij van hot naar her afreizen.

Badges voor op de kleding

Zo heb ik van ’t weekend sleeplinten, verstralers, een omvormer, reisboeken, en diverse auto benodigdheden gehaald bij 4×4 unlimited in Beesd, een 8-tal zonnepanelen opgehaald bij Maarten van Esch van Fraxin in Wageningen, vanavond breng ik de Pathfinder naar Kees Tijsterman in Waddinxveen die er een verzwaard verenpakket en schokbrekers onder zet, haal ik morgen onze satellietterminal op in Veldhoven bij 2XPLORE-IT, een gelaccu bij Deta in Harderwijk en ga ik daarna voor een beschermingskapje van de waterpomp naar Arjan Brouwer in Putten. Zo zie je nog eens wat van Nederland…

Op Yacht in Afrika

Enige tijd geleden hebben wij ook het contract getekend bij Yacht. Omdat de foto’s hiervan door logistieke problemen even op zich lieten wachten, is dit bericht eigenlijk al iets gedateerd. Toch wilden wij het graag met iedereen delen.

Robbert-Jan, Bogdan en Dhr. Ockels.

Yacht, die velen wellicht al kennen als sponsor in de schaats- en hockeywereld, draagt ook op maatschappelijk vlak haar steentje bij aan diverse activiteiten. Zo is Yacht zeer betrokken bij het project waar wij langsgaan in Sierra Leone. Ze sturen geregeld eigen mensen naar Sierra Leone en de proef palmolieplantage van 70 ha. is te danken aan deze betrokkenheid. Ook kunnen er dankzij Yacht een viertal TU Delft studenten deze zomer op stage naar de waterkrachtcentrale. Voor hen zullen wij alvast een klein vooronderzoek doen.

Hogeschool INHOLLAND Delft

Met vreugde delen we jullie mee dat een laatste grote partij zich heeft aangesloten bij ons sponsoren gilde. Hogeschool INHOLLAND Delft heeft afgelopen week besloten om het AfricAlive project te steunen. Hierdoor zullen wij nog meer toekomstige ingenieurs kunnen bereiken met informatie over duurzame technologie en deze ‘ingenieurs van de toekomst’ inspireren tot grote projecten en duurzame ideen.

Ontwerp nieuwbouw INHOLLAND Delft

Doenan:
Het ging allemaal heel snel vanaf het moment dat ik dinsdag 15 mei op het Sipke Wynia (studievereniging INHOLLAND Delft Luchtvaart techniek) Symposium mijn oud docenten vertelde over het project dat ik ging ondernemen. Een zeer enthousiaste reactie van het docenten team en de opmerking dat er nog wel een potje over was leiden tot een eerste voorstel op woensdag. Hemelvaart donderdag en ‘vrij’dag waren geen werkdagen dus ging ik maandag ochtend direct naar INHOLLAND. Na wat hulp van de docenten kreeg ik een 5 minuten audientie bij 1 van de leden van het Management Team. In een razend tempo een 20 minuten presentatie in 5 minuten proppen had blijkbaar genoeg indruk gemaakt om de volgende dag een Management vergadering aan ons project te wijden.

Diezelfde dinsdag kreeg ik een telefoontje van het Management Team van INHOLLAND Delft dat zij veel voordeel zagen in een samenwerking. Het contract ben ik de dag daarna gaan tekenen toen ik de posters en flyers kwam uitdelen die dezelfde ochtend vers van de pers waren gerold.

We zijn blij met de steun van Hogeschool INHOLLAND Delft aan dit project en verwachten veel voor elkaar te kunnen betekenen.

Drukdrukdruk

Nu het vertrek op 8 juni steeds dichterbij sluipt, neemt de druk om alles op tijd af te krijgen ook steeds verder toe. Dit gaat wel eens ten koste van het plaatsen van nieuws, en dat terwijl er nieuws genoeg is. Zo hebben wij gisteren de motoren uitgereikt gekregen door de president van Yamaha Europe. Gehuld in een complete Yamaha outfit, bestaande uit Laarzen, broek, bodyprotector, jas, handschoenen en crossbril, zijn er daarna de nodige teamfoto’s gemaakt.

Teamfoto Yamaha-style

Daarna was het tijd om ook deze samenwerking te bezegelen met een handtekening onder ons contract. Omdat Nissan en Yamaha op steenworp afstand van elkaar liggen, zijn we daarna direct doorgegaan naar Nissan om ook daar ons contract te tekenen. Hier zijn alleen geen foto’s van.

Krabbeltje eronder

Het Expeditievoertuig

Naast de 3 motoren zullen wij ook met een expeditievoertuig reizen en wel een Nissan Pathfinder, ter beschikking gesteld door Nissan Nederland. Nissan heeft onlangs een ambitieus plan gepresenteerd dat voorziet in minder CO2 uitstoot, schonere productieprocessen, zuinigere auto’s en de ontwikkeling van auto’s op alternatieve brandstof. Dit Nissan Green Program sluit natuurlijk goed aan bij onze doelstellingen, en we zijn er dan ook trots op dat Nissan onze expeditie ondersteunt.

Dit is 'm dan

De Pathfinder zal worden voorzien van een bodemplaat, speciale vering en schokbrekers, een roofrack, een aluminium kisten systeem, en een hele waslijst aan apparatuur. Verre reizen zijn deze robuuste vier-bij-vier niet vreemd, want hoewel de auto amper een half jaar oud is, is hij onlangs naar Singapore gereden. Dit was in het teken van de Cabriochallenge waarbij de auto eveneens als support vehicle fungeerde. Volgens Autovisie – de organisator – is dit de langst mogelijke tocht die te maken is over land vanuit Nederland. Wij bedanken Autovisie dan ook voor het inrijden van onze Pathfinder, want volgens hem kwam ie pas net lekker op gang

 Lekker buitenspelen

De foto hierboven is ‘onze’ Pathfinder, lekker in de modder aan het spelen, ergens in Siberië. Dit avontuur heeft echter ook z’n schaduwkant, want de Pathfinder staat nu op de boot terug naar Nederland, waar deze 27 mei pas aankomt. Oftewel wij hebben slechts 10 dagen de tijd om de auto Afrika-ready te maken. Het zal onze eerste grote test op improvisatievermogen worden, maar met een goede voorbereiding moet ook dit goed komen.