Het Expeditievoertuig

Naast de 3 motoren zullen wij ook met een expeditievoertuig reizen en wel een Nissan Pathfinder, ter beschikking gesteld door Nissan Nederland. Nissan heeft onlangs een ambitieus plan gepresenteerd dat voorziet in minder CO2 uitstoot, schonere productieprocessen, zuinigere auto’s en de ontwikkeling van auto’s op alternatieve brandstof. Dit Nissan Green Program sluit natuurlijk goed aan bij onze doelstellingen, en we zijn er dan ook trots op dat Nissan onze expeditie ondersteunt.

Dit is 'm dan

De Pathfinder zal worden voorzien van een bodemplaat, speciale vering en schokbrekers, een roofrack, een aluminium kisten systeem, en een hele waslijst aan apparatuur. Verre reizen zijn deze robuuste vier-bij-vier niet vreemd, want hoewel de auto amper een half jaar oud is, is hij onlangs naar Singapore gereden. Dit was in het teken van de Cabriochallenge waarbij de auto eveneens als support vehicle fungeerde. Volgens Autovisie – de organisator – is dit de langst mogelijke tocht die te maken is over land vanuit Nederland. Wij bedanken Autovisie dan ook voor het inrijden van onze Pathfinder, want volgens hem kwam ie pas net lekker op gang

 Lekker buitenspelen

De foto hierboven is ‘onze’ Pathfinder, lekker in de modder aan het spelen, ergens in Siberië. Dit avontuur heeft echter ook z’n schaduwkant, want de Pathfinder staat nu op de boot terug naar Nederland, waar deze 27 mei pas aankomt. Oftewel wij hebben slechts 10 dagen de tijd om de auto Afrika-ready te maken. Het zal onze eerste grote test op improvisatievermogen worden, maar met een goede voorbereiding moet ook dit goed komen.

Eén gedachte over “Het Expeditievoertuig”

Geef een reactie