Geen motorexpeditie zonder Motoren…

Daarom zullen wij onze expeditie voltooien op een drietal Yamaha XT660R Dakar motoren. Deze allroad motoren zijn bij uitstek geschikt voor onze tocht, die ons door stoffige woestijn, over weggespoelde modderpaden en via onbegaanbare wegen zal leiden.

yamaha1.gif

Yamaha stelt ons vanaf 25 mei de drie motoren beschikbaar, zodat wij er eerst nog de hoognodige off-road trainingen mee kunnen volgen, ze kunnen laten bestickeren en er wat mooie foto’s van kunnen schieten.

Het concept van de Yamaha XT is al meer dan 25 jaar oud. De 25 jaar ervaring hebben ervoor gezorgd dat dit één van de meest betrouwbare motoren is die je kan vinden. Met 660 cc is het geen zware motor, hij levert echter nog steeds een pk’tje of 50. Daartegenover staat het lage gewicht van de motor (165 kg) waardoor de motor zelfs in het ruigste terrein makkelijk onder controle te houden is. Op onderstaande foto is ook duidelijk te zien welke aanpassingen er onder andere aan de XT660R gemaakt zijn om hem Afrika-bestendig te maken. Het meest in het oog springend zijn de koffers, de handlebars en de Bashplate die de uitlaat beschermt; minder zichtbaar zijn bijvoorbeeld de verende rem- en koppelingspedalen voor het geval dat de motor hierop mocht vallen. Al met al motoren waarmee wij vol vertrouwen aan onze expeditie kunnen beginnen.

yamaha-xt660-dakar1.jpg

Geef een reactie