International Coastal Clean Up Day

De laatste paar dagen zijn we druk bezig met het inhalen van wat werk dat nog gedaan moet worden. Dat betekent dat Uudzuu druk bezig is met het editen van video’s van vorige projecten, Robbert-Jan is bezig met de internetsite, en Doenan is voorbereidingen aan het treffen voor de container die binnenkort aan gaat komen, met daarop onze trouwe Yamaha motoren en de padvinder. Verder zijn we allemaal druk bezig met het schrijven van stukjes voor verschillende media en zijn we nieuwe projecten aan het verslaan.

We zitten nu in Oost-Afrika, Kenia om precies te zijn. Kenia is bekend om haar vele wildparken, en de Swahili Coast. Dit laatste betekent één van de mooiste stukken strand op aarde, alleen te omschrijven met zinnen als ‘turquoise-blauwe zee’, ‘parelwitte stranden’, en ‘zonovergoten bananenmilkshakes’. Een zeer welkome afwisseling na enkele zware maanden door de Sahara en de jungle.

 

opruimen_dread.jpg

 

Helaas kunnen we niet al te lang van deze heerlijkheden genieten, want we zijn hier immers voor andere zaken. Door het groeiende toerisme in Afrika komt de Swahili Coast onder steeds meer druk te staan. Vrijwel alle mooie stranden liggen vol met troep, van plastics tot en met glas en verloren slippers. Dat het vuil van sommige grote schepen in de Indische Oceaan zo overboord wordt gegooid helpt ook niet echt mee aan het schoonhouden van deze kusten. Wat daar wel aan meehelpt is het AfricAlive Team. Om een goed excuus te hebben om toch even op deze stranden rond te hangen, hebben een paar van ons besloten om de rubber handschoenen aan te trekken, en mee te helpen tijdens de ‘21st International Coastal Clean Up Day’. Over heel de wereld, in 118 landen, helpen duizenden vrijwilligers iedere jaar mee om de stranden schoon te maken. Een goed initiatief dat wij graag ondersteunen.

 

 opruimen_sander.jpg

 

3 gedachten over “International Coastal Clean Up Day”

  1. Hallo Uudzuu en reisgenoten,

    Wat een verademing om weer een gezellig, maar toch betrokken verhaal te lezen over jullie activiteiten. Wij houden hier de adem in bij de gedachte, dat jullie tot een andere keuze waren gekomen daar in Nigeria. Voor de annalen is het wellicht goed even teletekst van heden 20-11-07 te citeren:
    ‘Afrika wordt de laatste tijd geteisterd door de zwaarste overstromingen in 30 jaar. Het heeft gevolgen voor één miljoen mensen, waarvan er inmiddels 270 zijn gestorven. De twaalf zwaarst getroffen gebieden tussen de Atlantische Oceaan en de Rode Zee zijn: Ghana, Burkina Faso, Mali, Togo, Niger, Nigeria, Soedan, Oeganda, Rwanda, Kenia en Ethiopië.’
    Einde citaat (samenvatting).
    Hopelijk komen de motoren enz. zonder vertraging aan en kunnen jullie ook de andere projecten nog binnen de gestelde termijn gaan verslaan. Wij blijven jullie volgen!
    Vriendelijke groet,

  2. Is dat ook in Nederland?? De clean up day? Ik heb er nog nooit van vernomen. Mijn voorkeur zou er dan ook naar uitgaan om de Swahili coast te “stofzuigen” in plaats van Hoek van Holland, Kijkduin of Scheveningen!! En niet voor 1 dag, nee hoor, daar wil ik dan wel 2 weken voor uittrekken! Okay, ik droom verder……
    Ik hoop dat jullie binnenkort de container MET inhoud ongeschonden kunnen verwelkomen, om vol overgave het volgende traject tegemoet te gaan. De beste wensen en…lets be careful outthere!!
    groet van Carla

Geef een reactie