The Launch

Het is eindelijk zover, we zijn onderweg! De laatste week heeft het hele team overuren gedraaid om alles nog op tijd rond te krijgen voor het vertrek van 8 Juni. De auto en de motoren moesten naar de bestickeraar, we kregen nog een off-roadcursus, verzekeringen moesten afgesloten worden en ontelbare spullen moesten nog worden gekocht. Uiteindelijk kwam alles, zoals het Delftsche studenten betaamt, precies op het laatste moment af.

Het vertrek op 8 Juni, georganiseerd door de Launch-commissie onder leiding van Eric Haardt, was een groot succes. De AfricAlive Expeditie was dé aandachttrekker van de zomerspelen van de TU Delft en honderden mensen hadden zich verzameld voor het podium en de VIP-tent om te genieten van het mooie weer, de Afrikaanse muziek en van het vertrek van AfricAlive. Iedereen was er, de sponsoren, de media, mensen van de gemeente, studenten en medewerkers van de TU Delft en natuurlijk familie en vrienden, allemaal om ons een goede reis te wensen.

Om 17,15u werd uiteindelijk het startschot gegeven door dhr. van Luijk, bestuurvoorzitter van de TU Delft, en daarmee was de Expeditie begonnen. Echter, na vijf minuten stonden we met de drie motoren en de auto alweer stil, in de file (hoe Nederlands). Een goed halfuur daarna brak de hemel open en waren we genoodzaakt te schuilen bij een tankstation in de buurt van Delft. De politie kwam ons vertellen dat het weeralarm was afgegeven en we niet verder konden naar het zuiden. De eerste expeditiedag eindigde dan ook niet verder dan in het pittoreske Nuenen, bij de ouders van Alexander.

Vandaag zitten we in Zuid Frankrijk bij de vader van Doenan waar we op ons gemak nog even de laatste dingen kunnen regelen voordat we morgen echt gaan knallen. De planning vertelt ons namelijk dat we woensdagnacht al in Gibraltar moeten zijn.

 

 

2 gedachten over “The Launch”

  1. Dag Jongens!

    Gaaf hoor, eindelijk op pad. Vind het een super actie, dus zal jullie site regelmatig bekijken. Alleen wel een opmerking bij de laatste post: de foto’s zijn bij mij ongeveer 4x zo hoog als ze breed zijn en daar worden jullie niet knapper van… Ligt misschien aan mijn computer, maar de andere foto’s zien er prima uit. Misschien nog eens naar kijken?

    Groeten en veel succes!

    Remco

  2. Hey Gozers…

    Eindelijk is het zo ver.. Lekker weg.. Op weg naar avontuur,actie en spanning..

    Lekker genieten..

    Liefs Wendy

Geef een reactie