Project 1: NICE Gambia: Duurzame energie oplossingen

Het NICE project is het eerste project wat wij compleet online verslaan vanuit Afrika. Het is een project dat ontstaan is vanuit de nood voor goed onderwijs op een moderne manier en vooral als oplossing voor een groot probleem waar de Afrikanen al jaren mee kampen: de toegankelijkheid van energie.

Het idee van dit project is mogelijkheden en services te creëren voor mensen uit de onderste lagen van het financiële spectrum van Gambia met behulp van duurzame technologie. Het NICE Gambia project, wat onderdeel is van NICE International, heeft in 2006 twee centra opgezet waar mensen gebruik kunnen maken van verschillende services. Deze diensten zijn gebruik van Internet, het aanbieden van onderwijs door middel van computers en Internet, een educatieve bioscoop voor de jeugd en verschillende programma’s om mensen IT onderwijs te verschaffen.

img_1700.jpg

Op dit moment heeft het NICE Gambia project twee locaties waar deze diensten aangeboden worden en is bezig dit aantal uit te breiden door heel Gambia. De ‘Internet cafés’ hebben hun bestaansrecht te danken aan het gebruik van duurzame technologie. De cafés draaien op zonenergie en gebruiken de modernste zonnepanelen die met hulp van het Westen zijn neergezet. Deze cafés zijn in feite een netwerk van duurzame shops die op een goedkope en makkelijke manier communicatie, informatie en onderwijs aanbieden aan de lokale mensen.

Dit project is belangrijk voor de lokale gemeenschap die in een omgeving zitten waar de toegang tot elektriciteit niet voorhanden is, maar waar ook scholen gering zijn. De locaties van de cafés zijn strategisch gekozen tussen de stad en het platteland in, om te voorzien in de behoefte van de mensen toegang te hebben op modern onderwijs.

img_1797.jpg

Bij dit project zijn vele partijen betrokken zoals Econcern via de ‘Energy for all’ organisatie, die de zonnepanelen leveren voor de locaties. Ook het Christian Children Fund is nauw betrokken bij het project. Het stelt beurzen beschikbaar voor getalenteerde studenten. Het rode kruis maakt gebruik van de cafés van het NICE project om jongeren de onderwijzen over AIDS, Malaria en Tuberculosis.

Door het gebruik van duurzame oplossingen en een efficiënt business model, kunnen de diensten goedkoop aangeboden worden aan de lokale bevolking en wordt ook ondernemerschap gestimuleerd in de regio. Dit is een goed voorbeeld van een project dat voldoet aan de vraag vanuit de lokale gemeenschap, waar Afrikanen zelf het project runnen en duurzame technologie de drijvende motor is achter het succes van dit project.

Dit project is de kick-off van AfricAlive om het doel wat wij ons hebben gesteld te realiseren: Het promoten van Duurzame technologie en duurzaamheid in het algemeen. Wij zullen nu in elk nieuw bericht Duurzame Technologie op een passende manier naar voren brengen.

9 gedachten over “Project 1: NICE Gambia: Duurzame energie oplossingen”

  1. Hallo Bogdan!

    Jullie reportage over dit NICE-project in Gambia is gaaf en helemaal af! Proficiat.
    Het is rustig gebracht en gefilmd, informatief en duidelijk. Dit is tot nu toe de beste presentatie van alles, waarvoor jullie samen per slot van rekening (met de nodige risico’s) deze avontuurlijke reis door Afrika zijn begonnen.
    Ga zo door, en jullie bereiken je doel!
    Chapeau!

  2. Dit is het grote werk! Hier van , krijgt men en goed gevoel over jullie bijzonder inzet voor Africa Vicky

  3. Bo en anderen:

    Super mooie verhalen op deze site! Hoewel nog niet eerder een berichtje achtergelaten, heb ik al jullie posts nauwgezet gevolgd, de laatste week vanuit Chicago en Indianapolis. Ik ben onder de indruk van de verhalen alsmede van de foto’s: mooie platen!

    Take care,

    Sander W.

  4. Reinout is me voor. Inderdaad Bo, je ziet er heel goed uit. Kunnen we niet zo’n mooie close-up krijgen van elk van de ploeg. Bedankt weer voor het mooie verslag van NICE.
    Succes!

    Hartelijke groeten aan allemaal.
    Roos

  5. Nou, ik zie dat Reinout én Roos mij vóór zijn: looking good Boggie:)
    Enjoying your stories (which are looking more professional every day) very much.
    Be safe:)
    xx
    (Doenan, laat je ook je mooie kop zien?;)

  6. Verschil is alleen dat ik geen vrouw ben en mijn sexuele geaardheid dus even moet rechtzetten met wat mannelijk macho gedrag:

    Plaatjes van de vrouwelijke afrikaners!
    Zijn er nog andere ontwikkelingen naast de duurzame?

    Hier gaat het al een maand over het enorme kutweer. Vanaf zaterdag schijnt het dan toch nog zomer te worden. Vanaf dan gaan we dus weer klagen over de warmte. Jaja, D.I.N. (Dit is Nederland)

  7. Het Nice Project zorgt voor goede, moderne onderwijs voor Africaanse kinderen, en daarom zal ik het kronen met de gouden medallie !!! Vicky

Geef een reactie