Met de Poolvos naar Afrika

Na vanmiddag een volledige medische check-up gehad te hebben in het Havenziekenhuis te Rotterdam, en met een aantal vaccinatiespuiten van The TravelClinic in mijn lijf, kom ik doodmoe aan in Delft. Tot mijn grote verbazing blijkt het trappengat volgebouwd met ongeveer vier kuub aan dozen; het goede nieuws komt als ik lees dat dit alles voor mij en de rest van de AfricAlive crew is. Het is een pakket van Fjällräven, een duur buitensportmerk uit Zweden. Ik voelde me net weer een klein kind met Sinterklaas met als enige verschil dat ik dit keer wel kreeg waar ik om had gevraagd.

Een aantal weken geleden ging ik (Alexander) samen met Bogdan naar Almere voor een verkennend gesprek met Fjällräven over gesponsorde kleding en kampeerspullen. Omdat wij allebei enthousiaste bergbeklimmers zijn, kenden we dit merk al goed. Hans had een gesprek voor ons geregeld met Annemieke van Middelaar, een erg aardige vrouw die hier al zeven jaar werkzaam is.

Ze ontving ons in haar kantoor, waar ze zich aan een groot bureau midden tussen de voorjaarscollectie begaf. Na een kleine presentatie over onze expeditie haalde ze er een folder bij en konden we gelijk aanwijzen waar we voor kwamen; kleding, tenten, slaapzakken en handige reisspullen.Na een goed halfuur stonden we, een klein beetje beduusd, weer buiten en wist Bo mij droog te melden: “volgens mij hebben we net een hele expeditieuitrusting geregeld”. Dat sponsoring redelijk soepel verloopt dat wisten we al, maar dit was wel erg snel gepiept. Met deze slijtvaste tropenkleding en kampeerspullen zullen we het de komende vijf maanden prima uithouden in, niet altijd, warm Afrika.

Geef een reactie